Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Heimstaden

Heimstaden äntrar Storbritannien – miljardköper i Birmingham

Transaktioner Heimstaden köper bostadsprojektet Soho Wharf i Birmingham för 1,9 miljarder kronor av Apsley House Capital och Galliard Homes. Det är bolagets första affär i Storbritannien.
Publicerad den 24 Maj 2021

Soho Wharf, som är beläget strax utanför centrala Birmingham, består av 752 lägenheter, tre kommersiella enheter samt 300 parkeringsplatser. Den totala uthyrningsbara ytan är 48 710 kvadratmeter och hyresintäkterna uppgår till 110 miljoner kronor. 64 lägenheter kommer erbjudas på en rabatterad marknad.

Galliard Homes kommer fungera som entreprenör och utveckla projektet. Byggstarten är redan avklarad och projektet beräknas stå färdigt under perioden Q1 2023–Q1 2024.
– En entré på den brittiska marknaden är i linje med vår strategi att expandera till starka och attraktiva europeiska marknader. Genom att tillhandahålla högkvalitativa men ändå prisvärda bostäder i ett kommande område är vi väl positionerade för att dra nytta av den växande hyresmarknaden i Birmingham och Storbritannien, säger Søren Vendelbo Jacobsen, co-Chief Investment Officer på Heimstaden.
– Vi är glada över att komma in på den brittiska marknaden och leverera en bra produkt som kommer att tas emot väl av våra framtida hyresgäster. Med Birminghams befolkningstillväxt och positiva utsikter ser vi fram emot att tillhandahålla hållbara hem till marknaden, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige