Image
Utbyggnaden av Hede Fashion Outlet.
Utbyggnaden av Hede Fashion Outlet. Bild: Sustend AB

Hede Fashion Outlet i Kungsbacka byggs ut

Bygg/Arkitektur Hede Fashion Outlet, ägt av VIA Outlets, ska utökas med en tillbyggnad på 2 500 kvadratmeter.
Publicerad den 4 December 2018

Den nya delen kommer att få en spännande arkitektonisk utformning, med en välkomnande entré med ett svävande trätak. Tuve Bygg har fått byggordern, värd 64 miljoner kronor. Tillbyggnaden beräknas vara klar i december 2019.

Hede Fashion Outlet (tidigare Freeport) är ett köpcentrum i Varla i norra delen av Kungsbacka, 25 min söder om Göteborg. Här finns i dagsläget ett femtiotal butiker, som säljer kläder, skor och inredning av kända varumärken till lägre priser än i "vanliga" butiker samt caféer och restauranger.

Hede Fashion Outlet invigdes 2001 och 2014 fick köpcentret nya ägare och är nu en del av VIA Outlets.

Det mest spektakulära inslaget i arkitekturen på Hede Fashion Outlet är de fem pyramider i stål och glas som finns i området, en i varje hörn och en – något större än de andra – vid entrén till området. Hela Hede Fashion Outlet-komplexet mäter ungefär 190×130 meter. Det består av flera olika byggnader, samlade runt en stensatt gångväg som löper i en ring runt komplexet. Ett varv på denna väg är ungefär 370 meter.

Nu ska området utökas med en tillbyggnad på 2 500 kvadratmeter, vilket innebär att cirka 15 butiker samt en restaurang tillkommer. De befintliga butikerna är byggda för att skapa en kvarterskänsla, vilket även ska omfatta tillbyggnaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige