Image
Heba och Åke Sundvall bygger i Skarpnäck.
Heba och Åke Sundvall bygger i Skarpnäck. Bild: Heba/Åke Sundvall

Heba och Åke Sundvall får en första gemensam markanvisning i Skarpnäck

Bygg/Arkitektur Exploateringskontoret i Stockholms stad har tilldelat Heba Fastighetsutveckling AB och Åke Sundvall Projekt AB en markanvisning i Skärgårdsskogen, Skarpnäck. I ett gemensamt projektbolag kommer bolagen bygga cirka 100 bostadsrätter i stadsdelsområdet.
Publicerad den 20 November 2020

– Vi är väldigt glada över markanvisningen, som är den första vi får tillsammans med Åke Sundvall. Och över att få bidra med bostäder till Skarpnäck. Det är roligt att kunna bidra till stadens vision att skapa en levande stadsdel som är attraktiv, hållbar och innovativ. Med vår långsiktighet skapar vi värden som består, där kvalitet är viktigt i alla led. Jag hoppas på fler markanvisningar framöver, säger Patrik Emanuelsson vd, Heba.

Platsen utgör idag ett orört kulturlandskap som begränsas av bostadsbebyggelse samt Tyresövägen som utgör en barriär mot Flatenområdet.

Skarpnäck är ändhållplats på t-banan och området blir därför både slutdestination och entré till Stockholm. Totalt i området byggs omkring 700 nya bostäder. Övervägande delen blir bostadsrätter och en mindre del hyresrätter.

Kvarteret ligger i södra delen av Skärgårdsskogen i östra Skarpnäck och ska vara en stolt plats för vardagens drömmar. Ett dynamiskt bostadskvarter som kombinerar nyskapande arkitektur med socialt engagemang till en levande boendemiljö. Vi kommer fokusera på sociala hållbarhetsfrågor och bygga vidare på den unika karaktären i området.

– Vårt gemensamma förslag tar avstamp i dels den befintliga strukturen, dels i det värdefulla naturlandskapet. Vi vidareutvecklar rådande gestaltningsprinciper och satsar på att återigen leva vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden. Det känns roligt att skapa detta tillsammans med Heba, säger Martin Sundvall, vd, Åke Sundvall Byggnads AB.

Intresset att bygga i Skärgårdsskogen har, enligt Stockholms stad, varit mycket stort. 53 olika aktörer lämnade in bidrag, varav Åke Sundvall och Heba är en av de aktörer som i hård konkurrens fått stadens förtroende att bygga här.

Bedömningen baseras bland annat på förståelse för platsens förutsättningar, anpassning till befintlig bebyggelse, kreativitet och hållbara lösningar. Väl genomförda analyser, problembeskrivningar och innovativa förslag på åtgärder har värdesatts, liksom relevans och genomförbarhet i referensprojekt.

Heba och Åke Sundvall kommer att driva projektet i ett gemensamt projektbolag. Genom avtalet äger parterna 50 procent vardera av projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY