Image

Heba köper i Hökarängen

Transaktioner Heba har tecknat avtal med Wästbygg avseende förvärv av ungdomsbostäder i Hökarängen. Affären genomförs som en så kallad forward funding affär.
Publicerad den 29 Juni 2018
Heba köper ungdomsbostäder i Hökarängen. Bild: Heba
Heba köper ungdomsbostäder i Hökarängen.

Heba förvärvar samtliga aktier i bolaget Hökarängen Ungdomsbostäder AB, som innehar tomträtten för fastigheten och som tecknar ett totalentreprenadavtal med Wästbygg för uppförandet av bostäderna. Den planerade byggnationen består av en byggnad med totalt 85 lägenheter och fyra parkeringsplatser. Byggnaden är i 5 våningsplan och omfattar totalt 3 072 kvadratmeter bostadsarea.

Villkor för tillträde enligt aktieöverlåtelseavtalet är att bygglov har erhållits och att upphandling av entreprenör har ägt rum, vilket bedöms ske under september 2018. Färdigställande av totalentreprenaden planeras ske hösten 2020. Fastigheten planeras att upplåtas med tomträtt. Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 140 miljoner kronor. Betalningen sker enligt lyftplan vartefter byggprojektet fortskrider. Förvärvet kommer att lånefinansieras.

– Förvärvet av ungdomsbostäderna innebär att vi under våren 2020 utökar vår verksamhet med 84 lägenheter i Hökarängen. Den aktuella fastigheten i Hökarängen ligger i ett fantastiskt läge precis vid tunnelbanan i Hökarängens centrum med 20 minuter till T- Centralen, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige