Image
Heba köper i Uppsala.
Heba köper i Uppsala. Bild: Heba

Heba köper för 420 miljoner

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med två privata fastighetsutvecklare gällande förvärv av ett äldreboende med 70 lägenheter samt 47 nyproducerade hyreslägenheter i Gränby i Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 311 miljoner kronor och baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 420 miljoner kronor. Tillträde planeras till 21 april 2022.
Publicerad den 1 April 2022

– Äldreboendet och hyreslägenheterna i Gränby är Hebas andra etablering i Uppsala. Genom förvärvet växer Heba inom samhällsfastigheter vilket går helt i linje med bolagets mål att öka andelen samhällsfastigheter i beståndet, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba.

Äldreboendet och hyreslägenheterna är belägna i stadsdelen Gränby drygt en kilometer norr om centrala Uppsala, med närhet till grönområden och service med handelsplats, galleria och skolor. Hyreslägenheterna är nyproducerade och fördelade på ett, två och fyra rum och kök. Äldreboendet uppfördes 2012 och vårdverksamheten drivs av en etablerad operatör.

Säljarens ombud är Wistrand Advokatbyrå. Hebas ombud är Lindahl Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige