Image

Heba köper äldreboende

Transaktioner Heba, som är inriktat på hyresbostäder, breddar sig och köper nu ett äldreboende för 144 miljoner kronor.
Publicerad den 15 April 2014

Heba köper fastigheten kvarteret Svänghjulet i Täby av JM. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande.

Byggnaden är i tre våningsplan och omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter.
Fastigheten blir miljöklassad enligt Miljöbyggnad Brons.

Tillträde sker i samband med att projektet färdigställs den 1 december 2014.
Hyresgäst är Attendo Sverige AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

- Förvärvet innebär att Heba nu blir ägare till en vårdfastighet. Hebas verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även att omfatta äldreboende, student- och gästforskarbostäder. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Attendo, säger
Lennart Karlsson vd för Heba Fastighets AB.

- Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Attendo som fungerar mycket väl. Det är positivt att projektet förvärvas av Heba som har en lång och stabil erfarenhet av förvaltning, säger Birgitta Seeman, vd på JM:s dotterbolag Seniorgården.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige