Image
Heba redovisar fina siffror i årets andra kvartalsrapport.
Heba redovisar fina siffror i årets andra kvartalsrapport. Bild: Skärmdump Google maps

Heba förbättrar förvaltningsresultatet med 11,5 procent

Bolag Heba redovisar i sin Q2-rapport ett förbättrat förvaltningsresultat med 11,5 procent. Under första halvåret har bolaget sålt sex fastigheter för 755 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Augusti 2019
Patrik Emanuelsson. Bild: Heba
Patrik Emanuelsson.

Under andra kvartalet har Heba tecknat avtal om förvärv av två nybyggnadsprojekt, dels 83 hyreslägenheter och ett äldreboende om 84 lägenheter i Norrtälje, dels ett äldreboende med 60 lägenheter och en förskola i Österåker.

Dessutom har bolaget under första halvåret sålt sex fastigheter för 755 miljoner kronor, vilket överstiger den externa värderingen.

Hebas Q2-rapport i korthet:

# Hyresintäkterna uppgick till 198,7 (185,9) miljoner kronor.
# Driftsöverskottet uppgick till 130,5 (119,5) miljoner kronor.
# Förvaltningsresultatet uppgick till 88,8 (79,6) miljoner kronor.
# Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 122,6 (72,6) miljoner kronor.
# Periodens resultat uppgick till 206,0 (198,5) miljoner kronor, vilket motsvarar 2,50 (2,40) kronor per aktie.
# Det egna kapitalet var 4 987,8 (4 417,4) miljoner kronor motsvarande en soliditet om 50,3 (48,5) %. Kassaflödet från den löpande verksamheten efter förändringar i rörelsekapital uppgick till 118,6 (63,3) miljoner kronor.
# Substansvärdet uppgick till 74,7 (67,0) kronor per aktie.

– Med en projektportfölj om 1,5 miljarder kronor som tas i drift de närmaste åren tillsammans med många spännande möjligheter för ökad nyproduktion ser vi med tillförsikt framåt, kommenterar Hebas vd Patrik Emanuelsson.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här planerar Ilija Batljan efter jätteaffären

Bolag SBB köpte i slutet av förra veckan en större portfölj med förskolor från norska Laeringsverkstedet för ett överenskommet fastighetsvärde om 4,25 miljarder norska kronor. SBB:s vd och grundare Ilija Batljan berättar för Fastighetssverige varför de gjorde affären och hur lång tid processen tog. Han beskriver också varför just SBB kan göra den här typen av transaktioner och inte så många andra på marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY