Image

Hårt tryck på Diös nya kontorshotell i Falun

Bygg/Arkitektur Efterfrågan på flexibla kontorslokaler med full service är stor i Falun. Efter bara några månader är samtliga rum i Faluns nya kontorshotell uthyrda. Och förfrågningarna fortsätter att komma.
Publicerad den 4 Februari 2016
Den första december flyttade de första hyresgästerna in i Diös Falu Kontorshotell. I dag är alla rum uthyrda. Bild: Diös
Den första december flyttade de första hyresgästerna in i Diös Falu Kontorshotell. I dag är alla rum uthyrda.

I december flyttade de första hyresgästerna in i Falu Kontorshotell. I takt med att de 22 kontorsrummen färdigställs, fylls lokalerna på med både etablerade företag och nykomlingar.

– Vi hade inte kunnat drömma om att efterfrågan skulle vara så här stor. För att möta alla förfrågningar, håller vi nu på att se över hur vi kan nyttja de stora öppna ytorna som i dag finns tillgängliga i byggnaden. Det är bara en tidsfråga innan vi kan välkomna fler hyresgäster, säger Annelie Nisser, ansvarig för uthyrningen av lokalerna från Diös Fastigheter.

Kontorshotellet är resultatet av en varsam renovering av den anrika 1800-talsbyggnaden där Falukuriren tidigare huserade. I de 1 200 kvadratmeter stora ytorna erbjuder Diös, förutom kontorsrum, samlingsytor i form av två konferensrum, ett stort och inbjudande kök samt fräscha toaletter med dusch.

– Utformningen av det nya kontorhotellet är väl anpassat efter de krav som framkom när vi genomförde marknadsanalysen. Redan tidigt stod det klart att behovet av centralt placerade, flexibla kontorsytor där all service redan finns tillgänglig, är större än vad utbudet i Falun är, avslutar Annelie Nisser.

Falu Kontorshotell är beläget med gångavstånd till Faluns nya resecentrum som invigdes i slutet av förra året.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige