Image

Här öppnar Sveriges första KFC-restaurang

Uthyrning Den 27 november öppnar Sveriges första Kentucky Fried Chicken-restaurang, i Lockarp vid foten av Öresundsbron. Planen är att 4-6 KFC-restauranger per år ska öppnas.
Publicerad den 11 November 2015
Sveriges första Kentucky Fried Chicken-restaurang öppnar den 27 november. Bild: NSP
Sveriges första Kentucky Fried Chicken-restaurang öppnar den 27 november.

Det börsnoterade restaurangföretaget Nordic Service Partners Holding ligger bakom lanseringen.

Restaurangen blir en av NSP:s större med drive-thru, cirka 150 sittplatser och parkering för ett 70-tal bilar. Etableringen innebär att omkring 60 nya arbetstillfällen har skapats, de flesta av dem för ungdomar.

- Det har varit strategiskt viktigt att etablera vår första KFC vid en högtrafikerad trafikplats. Stora drive-thru-lägen brukar ge en ordentlig omsättning med stabila flöden och vi får goda förutsättningar för att skapa en riktigt bra start för KFC. Det ska bli mycket spännande att se hur KFC tas emot i Sverige, säger Morgan Jallinder, vd på NSP.

KFC i Lockarp kommer att följas av en KFC på Stortorget i Malmö som öppnar i mars eller april beroende på bygglovsprocessen. NSP utvärderar ett stort antal nya lägen och planen är att kunna öppna 4-6 i KFC-restauranger per år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige