Image

Här är visionen för Nya Klara

STADSUTVECKLING I går presenterade finansborgarrådet Sten Nordin och stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal visionen för Nya Klara. Se bilderna här.
Publicerad den 24 Juni 2010

Vilken miljö ska möta framtida besökare till Stockholm? Hur skapar vi en ny, modern och fungerande stadsdel i enlighet med Stockholmstraditionen? Det är några av frågorna man ställer sig när Nya Klara ska skapas.

- Vi har en vision om ett Stockholm som håller ihop och som växer. Visionen för Nya Klara är ett tydligt exempel på det som staden jobbar med - omvandlandet av gamla industriområden till nya attraktiva boendemiljöer och arbetsplatser. Gamla, fula sår i vår stad blir levande stadsdelar - precis som vi nu förändrar Norra Djurgårdsstaden och Norra Station. Vi vill att Nya Klara ska harmonisera med sin omgivning. Byggnaderna ska bli en naturlig fortsättning av den befintliga bebyggelsen, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

- Nya Klara ger en historisk möjlighet att skapa ett levande city med både butiker, restauranger och bostäder. Området får de kvalitéer som vi vet att stockholmarna eftertraktar, ett rikt stadsliv och närhet till vatten och grönska, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige