Image

Här är vinnarna i Sweden Green Building Awards

Event Sweden Green Building Awards delades ut för andra året i rad i går. Här är alla vinnarna.
Publicerad den 13 September 2013
För samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling prisades Vallastaden i Linköping. Priset togs emot av (från vänster): Rickard Stark, Oki Doki Arkitektbyrå, Muharrem Demirok ordförande i Linköpings Expo, Karolina Ganhammar Linköpings Universitet Bild: Sweden Green Building Awards
För samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling prisades Vallastaden i Linköping. Priset togs emot av (från vänster): Rickard Stark, Oki Doki Arkitektbyrå, Muharrem Demirok ordförande i Linköpings Expo, Karolina Ganhammar Linköpings Universitet

Sweden Green Building Awards, priset som premierar hållbart byggande i Sverige, delades ut för andra året i rad i samband med galamiddagen för den stora konferensen Sweden Green Building Conference, som arrangeras tillsammans med Ekobyggmässan i Kista. Det är Sweden Green Building Council som med priset belönar de fastigheter och projekt som under det gångna året har arbetat bäst med hållbart byggande och stadsplanering.

Nytt för i år var att man belönade arbete med hållbar stadsutveckling, med det nyinstiftade priset för samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling. Priset delas ut för att de städer och områden som arbetar hårt med nästa stora fråga inom hållbarhet – hur man ställer om hela stadsdelar och städer till ett hållbart tänkande – ska kunna belönas för sitt goda arbete. Ett flertal oerhört imponerande projekt var nominerade och juryn fick arbeta hårt för att få fram en vinnare.

- Vi satsar nu mycket på hållbar stadsutveckling och en viktig del i detta arbete är att uppmärksamma stadsutvecklingsprojekt som ligger i framkant. Därför införde vi priset "Samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling", berättar Ann-Kristin Karlsson, Manager Sustainable Cities på Sweden Green Building Council.

Årets vinnare blev:
I Miljöbyggnad: Trettondagen 1, Stockholmshem.
I EU Green Building: Glasberga Förskola, Telge Fastigheter.
I Breeam: Koggen 2, Vasakronan.
I Leed: Väla Gård, Skanska.
För samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling: Vallastaden, Linköping.
Bästa Gröna Byggnad: Väla Gård, Skanska.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige