Image

Här är vinnarna i H+

STADSUTVECKLING Nu är projekttävlingen för H+, det enorma stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg, avgjord. Här är vinnarteamen.
Publicerad den 28 Maj 2009

Teamleaders för vinnarteamen i stadsutvecklingsprojektet H+ i Helsingborg är: Schönherr Landskap, White Arkitekter och Fosters + Partners.
Det vinnande förslaget är Tolerant City.

-Tolerant City är det mest kompletta och utvecklingsbara förslaget vilket gör det till en värdig vinnare. Juryn anser också att Mindzone och Our Vision kan ge värdefull input och därför också bör delta i det fortsatta arbetet, säger Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör och ordförande i juryn.

I höstas utsågs fem team i Helsingborg stads omfattande projekttävling för H+ \″Tänk Helsingborg – var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid\″. I februari lämnades de fem förslagen Tolerant City, Mindzone, Our Vision, Open Stage och Towards Sustainable urbanity in anonymt. Tillsammans skapar de en omfattande och komplex bild av H+ områdets möjligheter men teamet bakom Tolerant City är det som juryn bedömer har löst uppgiften på bästa sätt. De andra två förslagen Mindzone och Our vision kommer också att ingå i det fortsatta strukturarbetet.

Juryn bestående av tjänstemän och experter har under drygt två månader haft ett intensivt arbete med att granska och utvärdera förslagen. Motiveringen till ställningstaget lyder:

\″Tolerant City är det team som redovisat det mest omfattande och balanserade förslagen till lösningar för de utmaningar som satts upp i programarbetet till tävlingen. Den föreslagna strukturplaneringen med den starka blågröna kopplingen övertygar och har stor utvecklingspotential. Förslaget visar också på hur kulturella, temporära, entreprenöriella och hållbarhetsbaserade initiativ kan integreras med utvecklingen av områdets fysiska miljö.\″

– Vi är mycket nöjda med juryns val och ser fram emot att se hur dessa idéer ytterligare konkretiseras. Utvecklingen av H+ området kommer inte bara att stärka och positionera Helsingborg, utan har potential att bli en tillgång för hela regionen, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i H+ delegationen.

Teamet bakom förslaget Tolerant City är Schönherr Landskap tillsammans med Adept Architects, FB Engineering, Via traffic Engineering, Transsolar Climate Engineering, Rosy Head, Jens Kvorning och Bjarne Boye Nielsen. Teamleaders bakom Mindzone är White Arkitekter. Fosters + Partners med team ligger bakom Our Vision.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige