Image
Nacka Forum.
Nacka Forum. Bild: Unibail-Rodamco

Här är stockholmarnas favoritköpcentrum

Handel Nacka Forum är stockholmarnas favoritcenter, följt av NK och Täby Centrum. Detta enligt Evimetrix undersökning om hur boende i Storstockholm värderar 48 centrum, gallerior och handelsplatser i länet. Evimetrix rankar de bästa centrumen enligt fem olika parametrar.
Publicerad den 1 Februari 2013
Nacka Forum. Bild: Unibail-Rodamco
Nacka Forum.

Stockholmarna har utsett ett bästa centrum – alla kategorier – men pris har också utdelats i fem underkategorier. Det som är viktigast för stockholmarna när de besöker ett köpcentrum är att centrumet har ett bra utbud av affärer följt av hur trivsamt centrumet är. Stockholmarna tycker att bästa utbudet finns i Täby Centrum. NK är mest trivsamt men Åhléns City vinner besöksligan.

- Det känns väldigt roligt att två av våra centrum får ett så fint erkännande av stockholmarna säger Lena Rune, nordisk marknadschef på Unibail-Rodamco som bland annat äger Nacka Forum och Täby Centrum.

- Nacka Forum är också Unibail-Rodamcos första nordiska centrum som – under 2012 – fått en fyrstjärnig kvalitetsmärkning och det är roligt att se att kunderna uppskattar detta. Att Täby Centrums utbud också uppmärksammas känner vi oss väldigt nöjda med då vi arbetar aktivt med några av världens starkaste internationella varumärken som väljer att etablera sina första svenska butiker hos oss, såsom Apple Store, Sephora och Hollister.

Det är en stor konkurrens mellan länets köpcentrum och den kommer att öka med nya etableringar och utveckling av befintliga centrum kommande år.

- Vår undersökning ger naturligtvis möjlighet för centrumen att jämföra sig med varandra men undersökningen ger också möjlighet för det enskilda centrumet att se vad stockholmarna uppfattar som centrumets styrkor och svagheter – säger Evimetrix vd Alf Brydolf-Berg.

Undersökningen är genomförd bland allmänheten i Storstockholm och drygt 1 800 personer har uttalat sig om 48 centrumanläggningar.


De bästa centrumen i fem olika kategorier
Stockholmarnas favoritcentrum (totalt).
1. Nacka Forum
2. NK
3. Täby Centrum

Citygallerior
1. NK
2. Åhléns City
3. Mood Stockholm

Kommun/regioncentrum
1. Nacka Forum
2. Täby Centrum
3. Sollentuna Centrum

Handelsområden
1. Sickla Köpkvarter
2. Bromma Blocks
3. Barkarby Handelsområde

Utbudet i centrumet
1. Täby Centrum
2. Kista Galleria
3. Nacka Forum

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige