Image

Här är priset för Byggpartner

Bolag Priset i Byggpartners erbjudande i samband med noteringen blir 33-37 kronor per aktie, vilket motsvarar ett bolagsvärde om 400-448 miljoner kronor.
Publicerad den 22 November 2016

Beräknad första handelsdag för Byggpartners aktier på Nasdaq First North Premier är den 5 december 2016.

Sverker Källgården, VD, kommenterar:
- Vår övergripande målsättning är att skapa bestående värden för våra kunder och aktieägare. Det gör vi genom att göra det vi är bäst på, bygga fastigheter och fortsätta utveckla vår partneringmodell. Vi jobbar hårt för att visa att Byggpartner är ett byggbolag med stabil lönsamhet och tillväxt. Nu siktar vi på en notering på Nasdaq First North Premier. Det är en notering som varmt välkomnas av mig och våra medarbetare.

Torsten Josephson, styrelseordförande:
- Byggpartner har ett tydligt erbjudande som byggentreprenör och har alla förutsättningar att med en stabil bas vidareutvecklas med bibehållen lönsamhet. Ett gediget hantverkskunnande, en kompetent ledning och engagerade medarbetare gör det riktigt roligt att vara en del i företaget och dess fortsatta utveckling. Vi ser fram emot en notering och välkomnar nya aktieägare med bolagets ledord – enkelt, effektivt och engagerat.

Louise Nilsson, vd för Priveq Investment och styrelseledamot
- Under våra tio år som ägare har vi drivit en strukturerad utveckling av Byggpartner från entreprenörsbolag till renodlat byggföretag med stark företagsledning och stabil lönsamhet.Idag kommer två tredjedelar av vår omsättning från Stockholm/Mälardalen och i Dalarna är vi ett av de marknadsledande byggföretagen. När Byggpartner nu går in i nästa fas där effekterna från initiativen fullt ut ska tas tillvara är det vår och Bolagets bedömning att det är en lämplig tidpunkt att notera Bolaget och därmed också öka synligheten för Byggpartner på marknaden.


Pareto Securities är sole manager och bookrunner, Avanza är selling agent och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå är legal rådgivare i erbjudandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige