Image

Här är Hemfosas Saab-partners

Transaktioner Det är sex, sju olika intressenter som ligger bakom köpet av Saabs fastighet i Trollhättan. Utöver Hemfosa är Brinova, Peab och Weland med i konsortiet. Plus ytterligare ”2-3 aktörer”.
Publicerad den 8 Augusti 2011
Lennart Schuss. Bild: Catella. Bild: Catella
Lennart Schuss. Bild: Catella.

Lennart Schuss på Catella som var rådgivare i den komplicerade affären vill inte säga vilka de sista investerarna är.

- Men det är seriösa svenska fastighetsinvesterare, säger han till Göteborgs-Posten.
Konsortiet har bildat bolaget Trollhättan Property Investors, som nu äger 50,1 procent av Saab Automobile Property AB.

Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 600 miljoner kronor.

Investerarna köpte 50 procent för 255 miljoner kronor, men betalade i första läget 205 miljoner kronor. Utöver det utgavs ett tillfälligt konvertibelt lån i köparbolaget på 50 miljoner kronor till Saab.

Catella har sedan arbetat med att få in de sista 50 miljonerna, och enligt Lennart Schuss har konsortiet fått in 25 miljoner kronor.

- De pengarna har redan överförts, säger Lennart Schuss till Dagens Industri.

- Det är inga problem att placera de ytterligare 25 miljonerna. Vi tror redan att det är klart. Problemet är inte att hitta intressenter, utan att hitta en intressent som passar in i konsortiet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY