Image

Här är Arkitemas nya partners

Bolag Arkitema Architects startar det nya året med att utöka partnerkretsen med fyra svenska partners. Utnämningen trädde i kraft 1 januari och ska möta utvecklingen som Arkitema genomgått det senaste året med en allt viktigare svensk marknad för verksamheten.
Publicerad den 8 Januari 2018
Kristina Peters, Håkan Sandhagen, Eric Engström, Viktor Ahnfelt. Bild: Arkitema
Kristina Peters, Håkan Sandhagen, Eric Engström, Viktor Ahnfelt.

Det nya året inleds med ett utnämnande av fyra nya svenska partners som betonar betydelsen av Arkitemas svenska verksamhet. Sedan etableringen i Sverige 2011 har kontoren i Stockholm och Malmö växt betydligt och står i dag för en väsentlig del av koncernens omsättning.

– Den svenska marknaden är väldigt viktig för Arkitema som koncern och våra svenska projekt är intressanta genom att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Så det är med stor glädje vi i partnerkretsen kan välkomna våra nya svenska partners till gemenskapen och på så sätt säkerställa att den utveckling vi haft i Sverige kan fortsätta, säger Jørgen Bach, senior partner och affärsutvecklingsdirektör.

De fyra nyutnämnda på de svenska kontoren har alla haft ett stort inflytande i Arkitemas framsteg och nu utnämns två till partners samt två till associerade partners.

Kristina Peters, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn är affärsområdeschef för Living i Stockholm och blir från 1 januari 2018 partner i Arkitema efter att ha varit associerad partner. Bland Kristina Peters projekt finns flera trähusprojekt som trähuskvarteret i Ör, Skogskvarteret i Ulleråker samt nya studentbostäder i Lappis, Lysosomen i Hagastaden och Täby Turf.

Håkan Sandhagen, arkitekt SAR/MSA utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm är chef för segmentet Learning i Arkitemas Skandinaviska organisation och blir från 1 januari 2018 partner. Som partner är Håkan ansvarig för bland annat det nya utbildnings- och kulturnavet Nya Kungsberget i Linköping, Tiller Gymnasium i Trondheim och universitetsområdet Albano i Stockholm.

Eric Engström, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn är affärsområdeschef för Living i Stockholm och blir från 1 januari 2018 associerad partner. Eric Engström har i sin roll som affärsområdeschef stått bakom bostadsprojekt som Sala backe i Uppsala, kvarteret Penninglandet i Täby och Kristineberg i Vallentuna.

Viktor Ahnfelt, arkitekt SAR/MSA utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm är kreativ ledare för Health i Stockholm och blir från 1 januari 2018 associerad partner. Viktor Ahnfelt arbetar med Arkitemas större vårdprojekt i Sverige, bland annat Sahlgrenska Life i Göteborg, Danderyds sjukhus och Uppsala Akademiska sjukhus.

Arkitemas samlade partnerkrets
Senior partners: Jørgen Bach, Peter Hartmann Berg, Wilhelm Berner-Nielsen, Thomas Birkkjær, Thomas Carstens, Glenn Elmbæk, Per Fischer, Ola Göransson, Dorthe Keis, Kim Risager, Anne Guri Grimsby, Aasmund Bjørnstad och Poul Schülein.
Partners: Anders Halgren, Kristina Peters, Mette Julie Skibsholt, Håkan Sandhagen och Søren Haugsted.
Associerade partners: Mette Baarup, Eric Engström, Viktor Ahnfelt, Emil Carstens, Birgitte Gade Ernst, Carsten Jensen och Heidi Hjort Thuesen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY