Image
Bild: Diligentia

Här är Årets bästa köpcentrum – se bilderna här

Event Diligentias Väla Centrum i Helsingborg har utsetts till årets bästa köpcentrum på NCSC Awards med galamiddag och priscermoni på Grand Hotel i Stockholm. Se bilderna i bildspelet här nedan.
Publicerad den 19 Oktober 2012
Väla centrum. Bilder: Diligentia. Bild: Diligentia
Väla centrum. Bilder: Diligentia.

Motiveringen löd:
"Väla centrum har på ett unikt sätt kombinerat nya butikskoncept och lokala varumärken till en dynamisk mix. Med den senaste utbyggnaden har Väla Centrum lyckats utvecklas i modern skepnad med enorma försäljningsvolymer och kreativ design samtidigt som kopplingen till centrets historiska utseende bevarats och vidareutvecklats. Med en väloljad organisation på plats mitt i centret får Väla bland de högsta betygen av både hyresgäster och konsumenter, år efter år."

Väla Centrum kommer att vara det svenska bidraget i den nordiska tävlingen NCSC Awards Shopping Center of the Year, Nordens Bästa Köpcentrum, som utses under den Europeiska ICSC konferensen i Stockholm den 17-18 april 2013.

I över åtta års tid har Nordic Council of Shopping Centers anordnat tävlingen NCSC Awards som utser Sveriges Bästa Köpcentrum. Bedömningskriterierna är många och granskningen minutiös. Av de 15 huvudkriterierna bedöms bland annat ekonomi, miljöarbete, servicegraden i butikerna, upplevelsekonceptet, tryggheten i centret och snygghetsfaktorn.

Enligt kundundersökningen som gjordes i samband med nomineringarna framgick det att de
egenskaper kunderna värderade högst i ett köpcentrum var trygghet, bra öppettider och bra parkeringsförhållanden. Egenskaper som kunderna skulle vilja se mer utvecklade var underhållningen, skyltning och ett bättre utbud av caféer och restauranger.

De övriga nominerade i NCSC Awards 2012/13 för bästa svenska köpcentrum var Gränby Centrum i Uppsala och Mirum Galleria i Norrköping.

Juryn till NCSC Awards 2012/13 består av:

Pia Hvalgren, Lindex
Peter Scherr, Courtesy Business
Fredrik Elsner, wester+elsner
Anders Röstlund, Ågren
Lars-Åke Tollemark, Unibail-Rodamco

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige