Image
Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling.
Daniel Massot ska leda Karlastadens fortsatta utveckling. Bild: Serneke

Han ska leda Karlastadens fortsatta utveckling

Bolag Svenska Hus tidigare vd Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden.
Publicerad den 10 Augusti 2022

– Karlastaden är definitivt Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt - stor volym och komplexitet, brett innehåll och samtidigt en otroligt spännande resa. Jag ser mycket fram emot att vara en del av teamet och projektet, säger Daniel Massot.

I sin nya roll kommer Massot att ha ansvar för utvecklingen av den framväxande nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg avseende ekonomi, tid, leverans och kvalitet. Han kommer även att svara för att projektet utvecklas med innehåll som efterfrågas av marknaden, både av potentiella bostadsköpare, hyresgäster och investerare.

Daniel Massot kommer närmast från tjänsten som vd för Svenska Hus, ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Han har innan dess haft en rad ledarroller på bland annat Hufvudstaden AB och Skanska.

– Vi har jobbat under hela året med att stärka organisationen i Karlastaden och har genomfört ett antal strategiskt viktiga rekryteringar hittills. Nu ansluter också Daniel till gänget vilket känns oerhört bra. Jag har följt Daniel i flera år och därför är det nu riktigt kul att kunna välkomna honom till oss, säger Patrik Lindström, vice VD i Serneke Invest.

– Jag har alltid tyckt att Serneke är ett väldigt spännande företag som idag har växt till att bli en av de största byggkoncernerna i Sverige. Jag upplever att det finns en nyfikenhet och en stark entreprenörskultur som tillsammans med alla engagerade medarbetare driver på i vardagen. Allt detta känns helt rätt för mig och jag ser fram emot att mönstra på, säger Daniel Massot.

Daniel Massot tillträder sin nya tjänst i månadsskiftet augusti – september.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige