Image

Han ska förverkliga nya Forsåker

Karriär Bjarne Fjellanger är från 1 oktober ny vd för Mölndala Fastighets AB som leder byggkonsortiet Forsåker. - Forsåker har alla förutsättningar att bli ett av Sveriges mest spännande mötesplatser, både för boende och när det gäller att skapa attraktiva arbetsplatser, säger han.
Publicerad den 5 Oktober 2016
Bjarne Fjellanger, ny vd för Mölndala. Bild: Emmy Jonsson
Bjarne Fjellanger, ny vd för Mölndala.

Bjarne Fjellanger är född i Norge men har sedan examen från Göteborgs Tekniska Institut (GTI) på 80-talet varit Göteborg och Västsverige trogen. Att han träffade sin blivande fru Lena under studietiden var naturligtvis ett tungt vägande skäl för att flytta till Sverige.

Direkt efter GTI väntade jobb inom fastighetsbranschen. Sedan dess har han uteslutande arbetat inom bygg- och fastighetssektorn. Inte minst har han varit med och drivit stora projekt i samband med etablering av nya köpcentrum, exempelvis Allum i Partille.

– Jag har haft fokus på att utveckla nya mötesplatser och det är onekligen vad Forsåker har förutsättningar att bli, en mötesplats med kulturella inslag och där vi tar vara på och utvecklar delar av områdets bruks- och industrihistoria.

Etableringen av Forsåker är ett de större byggprojekt i Västsverige de närmaste 10-15 åren. På en yta av 24 hektar ska det byggas upp mot 3 000 bostäder och tusentalet arbetsplatser.

Spaden planeras sättas i marken 2018.

- För mig blir huvuduppgiften att ha ett helikopterperspektiv, se till att vi har rätt resurser internt och att vi förflyttar oss framåt i en ganska komplicerad byggprocess.

Det blir också avgörande att ta vara på den kompetens som finns bland våra medlemmar i konsortiet och skapa en förståelse för varandras intressen.

– Nyckelbegreppen för att lyckas är en gemensam målbild och att vi är prestigelösa under genomförandet. Då kommer det här att bli riktigt bra.

Fakta Bjarne Fjellanger
Namn: Bjarne Fjellanger
Karriär: Uteslutande inom bygg och fastighet. KF Fastigheter, Steen & Ström, Veidekke
Utbildning: Byggnadsingenjör från GTI, Göteborgs Tekniska Institut
Familj: Gift med Lena och två vuxna barn
Bor: Villa i Stenungsund
Fritidsintressen: Älskar att renovera och få användning av min snickarutbildning. Följer också fotbollslaget Liverpool och har ett stort vinintresse. Sitter i styrelsen för Stenungsunds vinsällskap.

Fakta Forsåker
Forsåker är ett av de större byggprojekten i Västsverige de närmaste 10-15 åren.
På ett område mellan Mölndalsbro och Kvarnbyn som är 24 hektar stort kommer närmare 300 lägenheter att bygga och tusentalet arbetsplatser.

I byggkonsortiet ingår bolagen Aspelin och Ramm, Byggvesta, Peab, Trollängen, Veidekke och Wallenstam.

Byggbolagen har fått tilldelade byggoptioner på 20 000 – 35 000 kvadratmeter var. Mölndala har option på ytterligare 40 000 kvadratmeter för att kunna bjuda in mindre byggbolag och lokala entreprenörer.
Byggstarten för bostäder är planerad till 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige