Image

Han ersätter Risberg

Karriär Anders Kvist ersätter Johan Risberg som CFO och vice vd i Kungsleden. Han kommer närmast från en tjänst som financial management-chef på SEB och ansvarar för bankens kapitalstruktur samt för kapital- och likviditetsplanering.
Publicerad den 31 Maj 2012

Anders Kvist har arbetat på SEB sedan 2005 och har 30 års erfarenhet från nordisk bank- och försäkringsverksamhet samt kapitalförvaltning. Han har en examen från Handelshögskolan i Stockholm samt har studerat ryska och historia vid Stockholms och Uppsala universitet.

- Kungsleden är ett spännande bolag med bra tillväxt, stabila kassaflöden och goda förvaltningsresultat. Även om de förändrade finansieringsförutsättningarna kräver mer av fastighetsbolagen framöver tror jag det finns goda möjligheter för Kungsleden att fortsätta att sprida riskerna och samtidig genomföra intressanta värdehöjande affärer. Jag ser fram emot att få bidra med mitt kunnande från bank- och finansvärlden, säger Anders Kvist.

- Under 2012 har vi säkrat vår refinansiering. Med sämre tillgång på krediter som en följd av den statsfinansiella oron i Europa, och hårdare kapitaltäckningskrav på bankerna, står vi dock inför utmaningar som kräver nya och innovativa finansieringslösningar. I det här läget är det en styrka att kunna tillföra företaget färsk erfarenhet från finansmarknaden, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY