Image

Han efterträder Wendel

KARRIÄR I förra veckan meddelades att Göran Wendel slutar som vd för Svenska Bostäder. Hans efterträdare blir Pelle Björklund, som närmast kommer från systerföretaget Stockholmshem där han varit vd sedan 2004.
Publicerad den 3 December 2008

Pelle Björklund har lång erfarenhet av bostadsbranschen och hyresrätten. Uppdraget på Svenska Bostäder blir hans tredje vd-post i ett stort kommunalt bostadsbolag, först på Väsbyhem, sedan på Stockholmshem och nu på Svenska Bostäder.

- Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag åtar mig detta uppdrag. Jag ser också fram emot att få bli delaktig i alla de viktiga frågor som Svenska Bostäder driver, säger Pelle Björklund.

Pelle Björklund är arkitekt SAR/MSA och arbetade några år som projekterande arkitekt efter avslutade studier. Han har också arbetat som utredningssekreterare på Hyresgästföreningen och som förvaltningschef på SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige