Image
Henrik Qvist JensenStrawberry
Henrik Qvist JensenStrawberry Bild: Strawberry

Han blir vd för Stordalens fastighetsdivision

Karriär Henrik Qvist Jensen har utsetts till ny vd för Strawberrys fastighetsdivision.
Publicerad den 19 November 2019

Henrik Qvist Jensen har sedan 2017 arbetat som projektdirektör i Strawberry där han har ansvarat för utvecklingen av Villa Copenhagen och varit förvaltare av Comfort Hotel Vesterbro. Henrik Qvist Jensen blir direktör för Strawberrys fastighetsdivision som består av de tre fastighetsbolagen Strawberry Properties, Strawberry Fields och Strawberry Brothers. I fastighetsportföljen ingår 24 hotell, en kontorsbyggnad samt en butiksfastighet.

– Henrik har varit en viktig del av Strawberry de senaste åren, inte minst med utvecklingen av det stora hotellprojektet Villa Copenhagen i Köpenhamn. Hans långa erfarenhet av ledning av omfattande projekt i Danmark, gör mig övertygad om att han är rätt person för jobbet. Jag är otroligt glad över att Henrik har tackat ja till att bli ny CEO för Strawberrys fastighetsdivision och ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen, säger Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry.

– Det är inspirerande att arbeta i en organisation där det är högt i tak och finns utrymme för att skapa och tänka stort. Som CEO för Strawberrys fastighetsdivision vill jag optimera och strukturera processer samt stärka samarbetet internt, men också över hela organisationen och externt. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla spännande projekt tillsammans med mina duktiga medarbetare, säger Henrik Qvist Jensen.
Innan Henrik Qvist Jensen kom till Strawberry arbetade han fem år i utvecklingsbolaget Carlsberg Byen, som utvecklar det tidigare Carlsberg-bryggeriet i Köpenhamn till bostäder, hotell, utbildningsinstitutioner, kontor med mera. Henrik Qvist Jensen är utbildad ingenjör och har även lång erfarenhet från konsultbranschen.

FAKTA/
Strawberry Group består av 11 företag som är verksamma inom olika affärsområden. Bolagsgruppen investerar främst inom fastigheter, finans, hotellverksamhet och konst. Dessutom stödjer man utvalda initiativ och organisationer som bidrar till ett mer hållbart samhälle.
Strawberry Group ägs av Petter A. Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen och Jakob A. Stordalen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige