Image

Han blir ny vd för Östersundshem

Bolag Efter de många turerna i härvan kring Östersundshem och de misstankar om grov ekonomisk brottslighet som riktas mot det kommunala bostadsbolagets tidigare vd Daniel Kindberg har bolaget nu funnit en ersättare.
Publicerad den 2 Augusti 2018
Bild: Östersundshem

Fastighetssverige har tidigare berättat om de många turerna i härvan kring Östersundshem och de misstankar om grov ekonomisk brottslighet som riktas mot det kommunala bostadsbolagets tidigare vd Daniel Kindberg.

Nu har man gjort klart med en ny vd för bolaget. Styrelsen för Östersundshem har beslutat att från och med 20 augusti anställa Johannes Merbom. Johannes, född 1976, kommer närmast från en anställning som operativ chef och teknisk direktör i Ryssland, för det tyska förvaltningsbolaget ECE. Tidigare anställningar inkluderar bland annat den som avdelningschef inom Project Department, hos IKEA Real Estate Russia.

Johannes Merbom har en dokumenterad erfarenhet av ledning av verksamhet och personal, och har även sysslat med upphandling, planering och implementering av byggnationer. Andra arbetsuppgifter har kretsat kring kostnadsoptimering och affärsutveckling, där Johannes har en väldokumenterad erfarenhet av att utveckla verksamheter tillsammans med hyresgäster.

– Vi ser positivt på den erfarenhet och höga kompetensnivå Johannes besitter, och styrelsens val av vd kommer att bidra med en fortsatt positiv utveckling av verksamheten hos Östersundshem, säger Unto Järvirova, styrelseordförande hos Östersundshem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige