Image
Jörgen Eriksson.
Jörgen Eriksson. Bild: Catena

Han blir ny vd för Catena

Bolag Catenas styrelse har utsett Jörgen Eriksson till ny vd. Jörgen Eriksson tillträder befattningen den 1 november, han efterträder Benny Thögersen som den 21 september meddelade att han lämnar Catena.
Publicerad den 29 Oktober 2020

Jörgen Eriksson har varit anställd i Catena sedan 2016, hans nuvarande roll är vice vd samt Affärs- och fastighetschef och han är en del av bolagets ledningsgrupp. Tidigare har han varit Catenas regionchef i Malmö, bland annat med ansvar för att driva utvecklingen av Logistikposition Sunnanå.
– Jörgen Eriksson besitter både den affärsmässighet och det ledarskap som krävs för uppdraget som vd på Catena. Han har under de gångna åren stått i förgrunden i ett flertal av de uthyrningar och affärer som företaget genomfört. Jörgen har vidare visat prov på utomordentligt ledarskap i sin roll som Affärs- och fastighetschef på Catena, en förmåga som bland annat har sin grund i hans tidigare erfarenhet som lagkapten och volleybollspelare på elit- och landslagsnivå. Jag är övertygad om att Jörgen är rätt person att fortsätta driva Catenas tillväxtresa i riktning mot visionen att länka Skandinaviens godsflöden, säger Catenas styrelseordförande Gustaf Hermelin.
– Att få förtroendet att tillträda som vd på Catena gör mig både stolt och glad. Catena har en inriktning mot logistikfastigheter som ligger helt rätt i tiden och jag ser fram emot att, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor, leverera effektiva och hållbara logistikanläggningar som matchar behoven när konsumtionsmönster och samhälle förändras, kommenterar Jörgen Eriksson.

Catenas ledningsgrupp består härefter av vd Jörgen Eriksson, vice vd/CFO Sofie Bennsten och Finanschef Peter Andersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige