Image

Han blir chef för NCC Housing

BOLAG NCC har beslutat att från årsskiftet samla koncernens boendeutvecklingsverksamhet i ett separat affärsområde, NCC Housing. Chef för affärsområdet blir Peter Wågström, i dag chef för NCC Property Development.
Publicerad den 11 November 2008

NCC:s boendeverksamhet har sedan 2002 bedrivits inom ramen för Construction-enheterna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Under de senaste årens starka konjunktur har koncernens boendeaffär vuxit och NCC har utvecklats till en av de största bostadsbyggarna i Norden.

I syfte att stärka förutsättningarna för och effektiviteten i boendeutvecklingsaffären kommer koncernens boendeutvecklande verksamheter från och med den 1 januari 2009 att samlas i ett eget affärsområde. Produktionen av bostäder kommer som tidigare att ske inom ramen för Construction-enheterna.

– Boendeaffären har varit framgångsrik för koncernen under de senaste åren. Samtidigt har förutsättningarna för att bedriva boendeutvecklingsverksamhet förändrats. Som en följd av finanskrisen, och den påskyndande effekt den fått på lågkonjunkturen, har marknaden för nya bostäder kraftigt försvagats. Vår bedömning är att det kommer att ställas andra krav på framtidens utvecklare än på dem som lyckats under den senaste högkonjunkturen, och det handlar inte bara om att hantera en svagare marknad, säger Olle Ehrlén, vd och koncernchef i NCC AB.

– Vi ser att NCC genom den nya organisationen kommer att få större utväxling på synergier över landsgränserna till exempel i form av plattformar, marknadsföring och kapitalallokering. Vi ser också en större möjlighet att dra nytta av och utveckla den kompetens och erfarenhet som finns av att bedriva utvecklingsaffärer.

NCC har goda erfarenheter från NCC Property Development när det gäller att samla en liknande utvecklingsaffär i ett separat affärsområde. För att ytterligare dra nytta av erfarenheter från NCC Property Development har dess chef Peter Wågström utsetts att ansvara för NCC Housing.

Rekrytering av Peter Wågströms efterträdare som chef för NCC Property Development kommer att påbörjas omgående.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige