Image

Hamilton och Ashurst Stockholm går ihop

Bolag Hamilton förstärks av hela teamet från Ashurst Stockholm. Hamilton kommer efter transaktionen bestå av cirka 80 jurister och 110 medarbetare.
Publicerad den 9 Augusti 2016

En av de största transaktionerna på den svenska advokatmarknaden genomförs när hela teamet från Ashurst Stockholm förstärker Hamilton och skapar en av Sveriges största affärsjuridiska rådgivare. Verksamheten kommer att bedrivas under namnet Hamilton.

- Genom transaktionen ritar vi om kartan på den svenska advokatmarknaden. Ashurst-teamets styrka inom M&A och bank/finans kompletterar Hamiltons redan ledande position inom tvist och obestånd på ett utmärkt sätt, och nu finns alla förutsättningar för att nå vår vision som den mest ansedda och eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren i Sverige för såväl klienter som medarbetare, säger Thomas Nygren, styrelseordförande på Hamilton.

- Vi går till Hamilton eftersom den strategiska passformen är perfekt och den sammanslagna verksamheten ger oss ett fantastiskt erbjudande till marknaden. Vi har även samsyn på vilka värderingar som ska genomsyra verksamheten. Vårt DNA består av högsta kvalitet och servicenivå - vi ska utmärka oss genom vårt engagemang, säger Jon Ericson, Managing Partner på Ashurst Stockholm.

- Vi kommer ha en relation till Hamilton som säkerställer att internationella klienter med affärer i Sverige får fortsatt tillgång till högklassig svensk affärsjuridisk rådgivning, och att svenska klienter kan få tillgång till Ashursts internationella nätverk. Denna ömsesidigt givande relation mellan de två firmorna kommer säkerställa att det finns en bredare plattform att möta klientens behov, säger Paul Jenkins, Managing Partner på Ashurst.

Efter transaktionen kommer Hamilton bestå av totalt cirka 80 jurister och 110 medarbetare i Stockholm. I samband med detta tillträder Johannes Ericson, idag delägare och ansvarig för tvistlösning på Hamilton, som Managing Partner. Thomas Nygren kvarstår i rollen som styrelseordförande.

Pontus Bergsten, Martin Börresen, Jon Ericson, Eric Halvarsson och Mats Johnsson från Ashurst blir partners i Hamilton. I samband med övergången kommer även Charles Andersson och Fredrik Hag från Ashurst att utses som nya partners.

Verksamheten kommer bedrivas inom nio specialiserade grupper; arbetsrätt, bank och finans, fastighetsrätt, kapitalmarknad, konkurrens/upphandling, M&A, obestånd, TMT/IP och tvistlösning.

Relaterade artiklar

Ämnen

Hamilton på Branschguiden

Hamiltons verk­sam­hets­grupp Fastighet bi­trä­der fas­tig­hets­ä­ga­re un­der he­la livscy­keln för ett fas­tig­hets­in­ne­hav. Från för­värv till ut­veck­ling och ex­plo­a­te­ring av fastigheten, för­hand­ling och kon­trakts­skriv­ning med hy­res­gäs­ter, tvis­ter i dom­stol och hy­res­nämnd, och slut­li­gen, för­sälj­ning av fas­tig­he­ten. Verksamhetsgruppen anlitas av svens­ka och in­ter­na­tio­nel­la fas­tig­hets­in­ve­ste­ra­re och fas­tig­hets­för­val­ta­re samt av fle­ra sto­ra kom­mer­si­el­la hy­res­g...

Läs mer om Hamilton på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Johansson om Helix och Oscars kamp: "Han ska ha credd"

Bolag Oscar Properties kris har inte gått Fastpartners vd Sven-Olof Johansson obemärkt förbi – men han försäkrar att framtiden för Helix, etapp två av Norra Tornen, inte påverkas av samarbetspartnerns utsatta läge. För Fastighetssverige berättar han mer om projektet och synen på affärskollegan Oscar Engelbert.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY