Image

Halverad vakansgrad i Stockholms Hamnar

LOKALER Vakansgraden i Stockholms Hamnars bestånd har sänkts från 12 till 5 procent på 18 månader. Karaktäristiska lokaler i kombination med det sjönära läget attraherar medieföretag, modebranschen och publika verksamheter.
Publicerad den 13 September 2010

Stadens kajlägen är populära och Stockholms Hamnars vakansgrad är nu nere i fem procent av totalt 170 000 kvadratmeter som hyrs ut. Att jämföras med ett genomsnitt i Stockholm på cirka tio procent.

- Stockholms Hamnar har arbetat aktivt med att omvandla före detta hamnmagasin till ny användning med moderna effektiva kontor, arkiv och restauranger. Det senaste exemplet där kontorsanpassningar har utförts är Stora Tullhuset där också Fotografiska finns sedan i maj, säger Viktor Axelsson, marknadsansvarig Stockholms Hamnar.

Det är profilstarka branscher som söker sig till området exempelvis medieföretag, modebranschen, publika verksamheter med flera.

Stockholms Hamnar har kontrakt med flera av de största medieföretagen och den senaste tiden har bland annat J.Lindeberg, Addnature, Autoropa (Maserati och Ferrari), O´Neill och Naturhistoriska riksmuseet tillkommit. Bland befintliga publika verksamheter kan nämnas Konsthallen Magasin 3, Auktionsverket, SMC Gokart, Visit Skärgården och tiotalet restauranger och caféer däribland Restaurang Kungsholmen och Pontus by the Sea.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige