Image

Halva Elevhemsområdet flyttas i sommar

BOSTÄDER Nu flyttas halva bostadsområdet Elevhemsområdet i Malmberget. Företaget Alpab har kommit överens med LKAB:s fastighetsbolag FAB om flytten.
Publicerad den 26 Maj 2008

Gruvdriften äter upp mer och mer av orten Malmberget. Alla de 50 villorna i Elevhemsområdet ska flyttas, och nu är det klart att Alpab kommer att flytta 27 av dem nu i sommar.

Tidigare i vår var det osäkert om husen skulle kunna flyttas i år. Tidigare har Töre Husflyttningar hållit i villaflyttningar för LKAB, men nu blir det alltså Alpab som får uppdraget.

- De har hjälpt till vid flyttningarna som utfördes av föregående flyttfirma. Alpab är under NCC som är totalentreprenör, säger Lennart Thelin, FAB:s vd, till Norrländska Socialdemokraten.

Husen ska flyttas till Tallbacka, där det tidigare fanns hyresbostäder. Men vatten- avlopps- och telefonledningar finns kvar och ska kopplas in i flyttvillorna.

- Information till husägarna ska ske nästa vecka. Vi bjuder in dem en kväll på Nordan för att i lugn och ro tala om var de ska bo och hur det ska ske, säger Lennart Thelin till Norrländska Socialdemokraten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige