Image
Halmslätten äger fastigheter som hyrs av Martin & Servera.
Halmslätten äger fastigheter som hyrs av Martin & Servera. Bild: Halmslätten

Halmslätten: Stenhus budpremie är otillräcklig

Bolag Halmslättens styrelse uppmanar sina ägare att tacka nej till Stenhus erbjudande.
Publicerad den 11 Januari 2022

Stenhus Fastigheter har lämnat ett erbjudande till Halmslättens ägare – budet ligger på 50 kronor kontant plus fyra nyemitterade Stenhusaktier för varje aktie i Halmslätten.

Halmslättens styrelse menar nu att budet är för lågt.
Halmslätten lyfter bland annat att Stenhusaktien är volatil (den har stigit med knappt 200 procent sedan noteringen i november 2020, men har även pendlat mellan 31 och 24 kronor sedan budtillfället) och att den handlas högt över sitt substansvärde.

Även vid en kassaflödesbedömning menar Halmslättens styrelse att budet är för lågt.

Styrelsen skriver:
"Vid en samlad bedömning anser Halmslättens styrelse att Erbjudandet inte reflekterar verkligt värde på Halmslättens aktie och att villkoren i Erbjudandet således inte är skäliga. Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Stenhus Fastigheters offentliga uppköpserbjudande.
Aktieägarna i Halmslätten uppmanas att följa Stenhus Fastigheters aktiekurs under den återstående delen av acceptfristen, och notera att värdet på aktievederlaget kommer att förändras över tid i linje med förändringar i Stenhus Fastigheters aktiekurs vilket kan leda till ett högre eller lägre värde per aktie i Halmslätten än vid tidpunkten för Erbjudandets offentliggörande."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige