Image
Jörgen Eriksson, vd för Catena.
Jörgen Eriksson, vd för Catena. Bild: Catena.

Halmslätten: Här är den hemlige köpkandidaten

Transaktioner Det är Catena som har för avsikt att köpa Halmslättens fastigheter.
Publicerad den 21 Februari 2022

Fastighetssverige har i ett flertal artiklar (se länkar längre ner) beskrivit händelseutvecklingen kring Halmslätten.

I november köpte Stenhus Fastigheter cirka 17 procent och la ett bud på alla aktier i bolaget.
Halmslättens styrelse har uppmanat ägarna att nobba budet och anlitade Pareto för att hitta en köpare av fastigheterna och på så sätt runda Stenhus – som har så stort ägande att ett konkurrerande bud inte är möjligt.
I förra veckan gick Halmslättens styrelse ut med att man har tecknat en avsiktsförklaring och på måndagen stod det klart att den tänkta köparen är Catena.

Stenhus inställning är att Halmslättens bolagsbeskrivning måste ändras om affären ska gå igenom, vilket kräver en kvalificerad majoritet. Halmslättens styrelse menar att detta inte behövs.

Affären mellan Halmslätten och Catena är planerad som en bolagstransaktion där Halmslättens Fastighets AB säljer samtliga aktier i sitt dotterbolag Halmslätten Midco 1 AB som äger koncernens fastighetsportfölj. Transaktionen baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 1 520 miljoner kronor. Den aktuella fastighetsportföljen omfattar fastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad kommun samt Logistiken 3 i Umeå kommun.

Affären är enligt avsiktsförklaringen villkorad av att Halmslätten godkänner försäljning vid en extra bolagstämma samt att Catena kan genomföra en due diligence-process. Därefter kan ett bindande aktieöverlåtelseavtal ingås.

Uppfylls förutsättningarna beräknas transaktionen kunna genomföras i början på andra kvartalet 2022, skriver Catena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige