Image
Joachim Hallengren.
Joachim Hallengren. Bild: CMB

Hallengren efterträder Saxborn på CMB

Bolag Joachim Hallengren, chef för NCC Housing, har utsetts till ny ordförande för Centrum för Management i Byggsektorn, CMB. Han efterträder Henrik Saxborn, vd på Castellum, som kommer att arbeta vidare som ledamot i styrelsen.
Publicerad den 6 Maj 2015

CMB är Sveriges främsta forum för managementfrågor inom samhällsbyggnad. CMB bildades 1998 som ett långsiktigt samarbete mellan Chalmers tekniska högskola och den svenska samhällsbyggnadssektorn.

Joachim Hallengren är civilingenjör från Chalmers och har varit anställd hos NCC sedan 1995. Han har en bakgrund inom NCC:s fastighetsutvecklingsverksamhet som region- och Sverigechef innan han 2009 utsågs till affärsområdeschef för NCC Property Development. Sedan 2012 är han chef för NCC Housing.

– Komplexiteten i byggsektorn ökar hela tiden och det finns ett enormt utvecklingsbehov inom managementfrågorna. CMB fyller en viktig funktion som brygga mellan näringslivet, akademin och det övriga samhället, säger Joachim Hallengren.

Joachim Hallengren kom i kontakt med CMB redan år 2005, då han vann ledarskapsutmärkelsen Guldhuset. I sin motivering betonade juryn bland annat Joachim Hallengrens närvarande och visionära ledarstil, samt hans mod att bryta upp traditionella arbetssätt och mönster.

– Jag minns fortfarande den otroliga känslan och stoltheten när jag tog emot priset på scenen och därför känns det extra roligt att engagera sig i CMB:s fortsatta utveckling. Jag ser fram emot en spännande resa!

CMB:s övergripande målsättning är att, i en alltmer komplex miljö, stimulera till ett moderniserat ledarskap som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande.

CMB består av fyra Chalmersinstitutioner samt ett drygt 40-tal av marknadens starkaste aktörer, såväl inom den privata som den offentliga och företagsvärlden. Representerade bland dessa huvudmän finns även branschorganisationer och fackpress som samarbetar med ett 15-tal forskargrupper på Chalmers.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige