Hållbarhetspris till ridsportcenter i Linköping

Publicerad den 23 Februari 2017

Skicka till e-post

Bygg/Arkitektur Smedstad Ridsportcenter i Linköping får ta emot Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2017.

Man får priset för sin satsning på en miljösmart anläggning och ett sätt att driva verksamheten där både hästarnas, människornas och naturens behov stått i fokus.

– Linköpings kommun är väldigt glada över att Smedstad ridsportcenter hedras med Lövsta Future Challenges hållbarhetspris. Linköping är en stad som växer så det känns extra roligt att vi kan visa att det går att bygga en stor ridanläggning, i en unik och känslig naturmiljö – i en oas nära stadskärnan. Smedstad ridsportcenter är en klimatsmart anläggning med hållbara materialval och verksamheten har ett tydligt fokus på social hållbarhet i sitt arbetssätt – en bra grund för en långsiktig satsning säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Anläggningen är ett led i Linköpings kommuns satsning på ridsport. Kommunens fastighetsbolag Lejonfastigheter, som också äger fastigheten, fick i uppdrag att bygga anläggningen och har gjort det på ett innovativt sätt med stor kunskap om hästhållning, miljöaspekter och en förståelse för stallet som en mötesplats för alla.

Verksamhetsansvariga för Smedstad Ridsportcenter är Haga Stall & Omsorg som flyttade in i den nybyggda anläggningen under sommaren 2016.

– Vi är hedrade över att få motta Lövsta Future Challenges hållbarhetspriset, och det är särskilt roligt att ett samverkansprojekt som Smedstad ridsportcenter uppmärksammas. Tillsammans har vi under många år format anläggningen med långsiktighet i vår kikare, för att ge de bästa hållbara förutsättningarna för ridsporten, säger Ann de Jonge, vd för Lejonfastigheter.

– Vi valde Smedstad Ridcenter eftersom de har ett väl sammanhållet hållbarhetstänk, med fokus både på miljö och social hållbarhet. Att se hur bra det kan bli när kommunen verkligen satsar och de som står för driften lägger ribban högt är inspirerande. Att man dessutom hittat samarbetsmöjligheter med Linköpings Universitet är också spännande, säger Alexandra Mörner, initiativtagare till Lövsta Future Challenge Jumping och den som lett juryn till Hållbarhetspriset i sitt arbete.

Lövsta Future Challenges hållbarhetspris delas 2017 ut för andra gången.


- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se


ÄmnenLejonfastigheter på Branschguiden

Lejonfastigheter bygger, underhåller och förvaltar hållbara, kreativa, trygga och pedagogiska miljöer så att fler ska trivas, få plats, få inspiration, livslust och arbetsro. Med nytänkande, lyhördhet och långsiktighet vill vi fylla våra hus och fastigheter med värde och ge utrymme för lusten att leva, leka och lära.

Läs mer om Lejonfastigheter på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igen

Bostäder Segdragna planer för en nedlagd skola ser ut att äntligen bli av – kan bli närmare 300 nya hyresrätter i spektakulärt läge.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Skiss av det ursprungliga projektet.

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igenJacob Karlsson intervjuas på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Jacob Karlsson – på väg till börsenSöderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen.

Nyfosa och Sagax miljardflyttar till SöderportÅsa Andersson

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänsterSizes bygger för BJC Group i Kolla Parkstad i Kungsbacka.

Sizes får order av BJC i KungsbackaRiksbyggen föreslår ett nytt bolån för unga.

Ungbolån – nytt förslag från Riksbyggen för att hjälpa ungdomarPatrik Emanuelsson.

Heba hämtar ekonomichef från MagnoliaMats Kersten

Ny underkonsultansvarig på ForsenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Arvid Hagberg blir energistrateg på HSB Stockholm.

HSB rekryterar energistrateg+ Plus

Avslöjar: Göteborg hoppar av Mipim+ Plus
Illustrationsbild.

Jernhusen vill se bostäder vid Skansen Lejonet+ Plus

Ahlsén: "Det är ett slag i ansiktet"Tidigare i veckan hade Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Biljana Pehrsson sitt första jurymöte. Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna fick in hela 70 nomineringar.

Årets Unga Fastighetskvinna: Rekordmånga nomineringarNäs Österåker.

Heba rekordköper av MagnoliaPop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som ägare, köper Hasselbacken-fastigheten på Djurgården.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken av PandoxK-Fastigheter genomför två förvärv i Växjö.

K-Fastigheter gör dubbla förvärv i VäxjöJohan Knaust vd för K2A.

K2A upp nästan tio procent i öppningenStrömkarlen 4 i Helsingborg.

Stadsrum köper i HelsingborgThomas Persson blir vd för Magnolias och Alectas JV.

Thomas Persson blir vd för Magnolia- och Alecta-JVAnna Alsborger.

Hemfosa gör finländskt förvärv
Se fler nyheter