Image

H&M-Persson satsar mer på fastigheter

EKONOMI Det går bra för H&M-miljardären Stefan Perssons helägda fastighetsbolag Ramsbury. Under förra året dubblade man sina tillgångar i fastigheter från 2,8 miljarder kronor till 5,7 miljarder kronor. Planen är nu att köpa ännu flera fastigheter.
Publicerad den 1 Augusti 2008

Stefan Persson köper företrädesvis fastigheter i bästa kommersiella läge i de största städerna. Ett bevis på det är de två nyligen genomförda transaktionerna på Champs Elysées i Paris och Oxford Street i London.

Ramsburys resultat i år är visserligen en liten tillbakagång, men å andra sidan stiger intäkterna rejält, med 67 procent. Dessutom är förlusten bara en tredjedel så stor som förra året, skriver Dagens Industri.

Enligt årsredovisningen ska Ramsbury nu utöka sitt ägande i fastigheter. Och förutom fastigheter i bästa komersiella läge i de största Europeiska städerna är man också intresserad av den amerikanska marknaden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige