Image

Gymnastikens Hus byggs på Mariehem

Bygg/Arkitektur Gymnastikföreningarna i Umeå Kommun har länge önskat en byggnad som samlar deras verksamheter. Nu har beslut tagits att placera Gymnastikens Hus på Mariehem.
Publicerad den 31 Mars 2015
Gymnastikens Hus blir verklighet på Mariehem i Umeå. Bild: Link arkitekter
Gymnastikens Hus blir verklighet på Mariehem i Umeå.

Link arkitektur har ritat förslaget som kan bli verklighet på Mariehem. Vid fritidsnämndens sammanträde tisdagen den 24 mars, diskuterades flera olika förslag för placeringen av ett framtida Gymnastikens Hus. En politisk majoritet beslöt att det blir på Mariehem, i Astra Zenecas tidigare lokaler.

Balticgruppen äger lokalerna och vill anlägga en mötesplats med flera typer av verksamheter. I förslaget blir Gymnastikens Hus en del av vad Balticgruppen kallar Motorikens Hus som kan komma att rymma lokaler för bland annat dans, kampsport och gym.

Link arkitektur i Umeå står bakom förslaget som strävar efter att på ett hållbart sätt nyttja den befintliga byggnaden och ge den en rik blandning av verksamheter. Ansvarig arkitekt på Link är Mats Thorén.

Går allt enligt kommunens planer, kan den nya anläggningen öppna redan under hösten 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY