Image

Gullringsbo utser ny vd och vice vd

Bolag Styrelsen för Gullringsbo Egendomar har utsett Erika Hellman, delägare i Gullringsbo, till vd för bolaget. Hon tillträder den 1 juni då hon efterträder Sture Kullman som går i pension. Samtidigt utses Patrik Eriksson till vice vd.
Publicerad den 1 Juni 2017
Erika Hellman. Bild: Gullringsbo
Erika Hellman. Patrik Eriksson. Bild: Gullringsbo.
Patrik Eriksson.

Redan vid sitt tillträde annonserade Sture Kullman sin pension under våren 2017. För Erika Hellman, som är andra generationens ägare i bolaget, har tanken om att ta över utvecklats med tiden.
 
– Tanken med att ta över som vd har långsamt växt fram. Vd-rollen blir givetvis ny men jag har varit engagerad i bolaget i 20 år, som aktiv ägare, ledamot i bolagets olika styrelser och som anställd. Jag känner företagen väl och känner mig trygg i uppgiften. Genom den organisationskultur vi har kommer våra engagerade styrelseordförande och jag att ha en nära och kontinuerlig kontakt. Jag ser verkligen fram emot min nya roll med spänning och förväntan, säger Erika Hellman.

Samtidigt med Erika Hellmans tillträde utses Patrik Eriksson, koncerncontroller på Gullringsbo Egendomar, till vice vd. Erika Hellman och Patrik Eriksson kommer arbeta mycket nära varandra. Sture Kullman lämnar den operativa rollen i företaget men kommer även fortsättningsvis att vara engagerad i vissa av koncernens styrelser. 
 
– Jag är naturligtvis väldigt glad över att en av mina två döttrar vill ta över ansvaret för Gullringsbo. Erika har varit med i koncernen under en längre tid, ända sedan vi bara var ett fastighetsbolag, och kan därför verksamheten mycket väl. Hon kommer att vara en kulturbärare men även tillföra ett yngre perspektiv till bolaget. Som ordförande kommer jag finnas nära tillhands och ge henne det stöd hon önskar, säger Hans Eliasson, ordförande och delägare av Gullringsbo Egendomar.
 
– Jag vill också passa på att tacka Sture för hans oerhörda engagemang under tiden om vd. Lyckligtvis är han villig att sitta kvar i några av våra styrelser även i framtiden. Sture och jag har arbetat ihop från och till i 35 år och han har på senare år även kommit att betyda mycket för mina döttrars yrkesverksamma liv, fortsätter Hans Eliasson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige