Image

GUD och den nya digitala ekonomin

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Makrotrenden GUD – Globalisering, Urbanisering och Digitalisering – innebär att gamla ekonomiska sanningar måste ifrågasättas. På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg håller Danske Banks chefsekonom Michael Grahn en spännande föreläsning om digitaliseringens påverkan på ekonomin.
Publicerad den 4 Oktober 2017
Michael Grahn. Bild: Danske Bank
Michael Grahn.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg äger rum på Elite Park Avenue tisdagen den 14 november. Du anmäler dig till seminariet här – vi har just nu ett 4 för tre-erbjudande!

Digitaliseringen ses av många som fastighetsbranschens mest spännande framtidsfråga – den som förstår framtiden först och bäst tros vara den stora vinnaren.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg är ett heldagsseminarium om digitaliseringens påverkan, om möjligheter och utmaningar med den nya digitala tekniken. Högtflygande visioner blandas med inspirerande exempel från branschföretag som ligger i digital framkant i dag.

Dagen inleds med en makroanalys med fokus på digitaliseringens påverkan, signerad Danske Banks Michael Grahn. Han har arbetat med analys och strategi inom Danske Bank sedan 2000 och efterträdde i somras Roger Josefsson som chefsekonom. Han har även en bakgrund inom Finansdepartementet, SEB och Volvo Cars.

Hans analys handlar om dagens makroekonomi och vad som händer med den ekonomiska politiken när robotisering, digitalisering och delningsekonomi blir en allt större del av samhället. Hur påverkar digitaliseringen arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt? Vilka är vinnarna och förlorarna i det framtida digitala samhället?

Key note speaker är internetgurun och författaren Alexander Bard. Du ser det preliminära programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige