Image
Bild: Koncept

Grönt ljus för Signalfabriken

Stockholm Detaljplanen för Alectas Signalfabriken i Sundbyberg har godkänts. Det nya kvarteret omfattar bland annat ett 20-tal butiker, bibliotek, hotell, kaféer, 5 000 kvadratmeter kontor samt 120 lägenheter. Invigningen planeras till hösten 2013.
Publicerad den 23 November 2011
Nu är det grönt ljus för Alecta och Newsec i Signalfabriken i Sundbyberg. Bild: Koncept. Bild: Koncept
Nu är det grönt ljus för Alecta och Newsec i Signalfabriken i Sundbyberg. Bild: Koncept.

Den nya detaljplanen – som Alecta och Newsec har arbetat med – innebär att hela nuvarande kvarteret Plåten som i dag består av tomställda industri- och kontorslokaler kommer att byggas om och bli en del av Sundbybergs nya stadskärna.
Signalfabriken kommer efter om- och tillbyggnad att omfatta cirka 36 000 kvadratmeter.
- Det är ett mycket stimulerande fastighetsutvecklingsprojekt i en komplex innerstadsmiljö. Signalfabriken blir en annorlunda lösning med butiksentréer vända inåt små trevliga gårdar, och en spännande komplettering till Sundbybergs stadskärna, säger Peter Liderås, chef för Fastighetsutveckling & Projekt vid Newsec Asset Management.

Projektet sysselsätter 150 till 200 personer och invigningen planeras till hösten 2013. Uthyrningsarbetet av handelsytor är i full gång och bedrivs av Newsec.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige