Image

Grönt ljus för Riksbyggens Kalmarsatsning

Bostäder Bygglov klart för Riksbyggens planer på ny stadsdel i centrala Kalmar.
Publicerad den 24 November 2018
Bild: Riksbyggen

I Fredriksskans i Kalmar planerar Riksbyggen för en ny stadsdel som genomsyras av hållbarhet. Det blir hus med högt ställda miljökrav, smarta lösningar för att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende samt ökad social hållbarhet genom blandade upplåtelseformer och en utformning utifrån människans behov av möten och aktiviteter.

– Bygglovet är nu klart vilket är en viktig steg i processen för att kunna skapa attraktiva och mer hållbara bostäder i Fredriksskans. Vi räknar med att kunna komma igång med byggnation av garage under kvartal 1 2020 och igångsättning av bostäderna under kvartal 1 2021, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost.

Riksbyggen kommer att bygga 143 bostäder med inriktning för olika målgrupper och med blandade upplåtelseformer. Det blir två bostadsrättsföreningar varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år.

Den andra föreningen blir en vanlig" bostadsrättsförening med lägenheter i storlek 2-5 rum och kök. I båda föreningarna ligger stort fokus på tillgång till uteplats och förslaget innehåller spännande balkonglösningar.

Social hållbarhet är en viktig del i utvecklingen av det nya bostadsområdet fokus och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

För gestaltningen av projektet står arkitekterna Sandell-Sandberg. Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gattberg och Schmidts nya satsning tar form – värvar två

Bolag Som Fastighetssverige tidigare avslöjat är den tidigare Pareto-duon Stefan Gattberg och Henrik Schmidt i full gång med att lansera ett nytt Stockholmsbaserat investment management-bolag. Nu är fler namnkunniga personer klara för satsningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY