Image

Grönt ljus för Mölnlycke Fabriker

Bygg/Arkitektur Wallenstam har nu fått grönt ljus för byggstart av cirka 600 nya bostäder och kan påbörja arbetet med att utveckla Mölnlycke Fabriker. Det står klart sedan detaljplanen nu har vunnit laga kraft.
Publicerad den 27 September 2018
Mölnlycke Fabriker. Bild: Wallenstam
Mölnlycke Fabriker.

– Det är ett härligt och välkomnande besked att vi nu kan komma igång. I Mölnlycke Fabriker gör vi mer än att bygga hus, utvecklingen här kommer att bidra till cirka 600 nya hem, ge näringslivet och området i sig mer liv och rörelse och dessutom kommer kommuninvånarna få tillgång till en fantastisk idrottsarena, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Förberedelsearbetet för området har varit omfattande och inom kort startar nu byggnationen av den första etappen som handlar om cirka 120 hyreslägenheter.

– Vår förhoppning är att kunna välkomna de första hyresgästerna vid årsskiftet 2020/2021. Det handlar om hyreslägenheter som kommer att fördelas genom kommunens bostadskö, säger Marina Fritsche.

Detaljplanen för Mölnlycke Fabriker är baserad på en överenskommelse mellan Wallenstam och Härryda kommun från 2013. I början av sommaren kom beskedet att mark- och miljödomstolen avslog de överklaganden om detaljplanen för Mölnlycke Fabriker som privatpersoner hade kommit in med. Det fanns möjlighet att under några veckor överklaga domstolens beslut, men nu har detaljplanen alltså vunnit laga kraft och byggnationen kan börja.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bankerna ser vilken stark ägare vi har"

Bolag Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar om månaderna som vd för två bostadsbjässar under pandemin, den senaste rekryteringen och hur han ser på framtiden för bolagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY