Image
Nu har Citycon och NCC fått grönt ljus för miljardsatsningen på Mölndal Galleria.
Nu har Citycon och NCC fått grönt ljus för miljardsatsningen på Mölndal Galleria. Bild: Citycon

Grönt ljus för Citycons miljardsatsning i Mölndal

Bygg/Arkitektur Citycon har fått klartecken att gå vidare med sin nya storsatsning Mölndal Galleria som utvecklas tillsammans med NCC. Byggandet av den nya gallerian startar nu i augusti. Mer än hälften av ytorna är redan uthyrda och nu är det klart att Ica flyttar in i den nya gallerian med en stor livsmedelsbutik.
Publicerad den 30 Juni 2015

I veckan gick överklagandetiden ut för etableringen av nya Mölndal Galleria och därmed har detaljplanen vunnit laga kraft och byggandet kan starta. Mölndal Galleria kommer att ha cirka 70 butiker fördelade på 24 000 kvadratmeter och 830 parkeringsplatser med Citycon som aktiv ägare, utvecklare och förvaltare. Citycons totala investering beräknas uppgå till drygt 1,1 miljarder kronor.

– Citycon har lång erfarenhet av att utveckla framgångsrika stadsdelscentrum och en stor expertis som vi kommer att använda nu när vi utvecklar Mölndal Galleria. Exempelvis har vi utvecklat Liljeholmstorget Galleria som flera år i rad utnämnts till Stockholms bästa stadsdelscentrum, berättar Nils Styf, investeringschef på Citycon.

Sedan tidigare är det klart att flera stora kedjor såsom H&M, Systembolaget och Lindex kommer att öppna i nya gallerian och nu är det även klart att Ica kommer att etablera en stor livsmedelsbutik.

– Vi märker tydligt Mölndal Gallerias attraktionskraft och att det finns ett stort intresse för satsningar på butiker och koncept. Redan tre år före öppningen är mer än hälften av ytorna uthyrda, vilket visar att köpcentrumet lever upp till kundernas önskemål. Gallerian kommer att få en bra mix av stora kedjor och mindre, lokala butiker, säger Nils Styf.

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utveckling, uthyrning samt uppförande av Mölndal Galleria. Citycon kommer att förvärva NCC:s andel i gallerian när projektet är färdigställt. Invigningen av den nya gallerian är planerad till 2018.

– Vi är mycket glada för samarbetet med NCC som även bygger SCA:s nya huvudkontor och 145 nya lägenheter på uppdrag av Riksbyggen i Mölndal. Tillsammans utvecklar vi en hållbar och attraktiv innerstad i Mölndal, säger Nils Styf.

Totalt investeras 3,5 miljarder kronor i omvandlingen av Mölndals stadskärna till en modern innerstad.

– Nu har vi nått denna milstolpe tillsammans. Från stadens sida ser vi med glädje fram emot det som komma ska: Mölndals nya innerstad, säger Marie Östh Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige