Image

Greentechbolag flyttar in hos Diös

Uthyrning Det nystartade greentechföretaget Linea Werde flyttar in i nya lokaler på Tullgatan 18 mitt i centrala Sundsvall. Bolaget har utvecklat en innovativ processteknik som minimerar koldioxidutsläpp och renar förorenat vatten. Marknaden är i första hand Skandinavien och Europa med målet om en expansion inom kort.
Publicerad den 16 November 2018

Linea Werde arbetar med att ta fram en reningsprocess som eliminerar koldioxidutsläppen. Genom den nya tekniken kan exempelvis kommunalt avloppsvatten och slammer från industrierna renas samtidigt, vilket väntas leda till en minskad miljöpåverkan och bidra till en renare värld. Linea Werde betyder den gröna linjen på italienska.
– Vi är glada över att kunna välkomna Linea Werde till våra lokaler i Sundsvall. Extra roligt är det att samarbeta med företag som arbetar med att minska miljöpåverkan. Det stämmer väl överens med Diös övergripande hållbarhetsstrategi, säger Jenny Svensson, förvaltare, Diös.
– Vi är mitt i en processpatentsansökan som är enormt spännande. När vi får vårt beslut vet vi hur vårt framtida arbete kommer se ut. Vår förhoppning är vi kan börja rekrytera mer kompetens inom kort till Linea Werde och Sundsvallsregionen i stort. Genom vårt samarbete med Diös ser vi goda möjligheter till det, säger Roger Lundbäck, Linea Werde.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige