Image
Midas 5.
Midas 5. Bild: Green Group

Green Group köper i Gamla Stan

Transaktioner Green Group har köpt Midas 5 i hjärtat av Gamla Stan i Stockholm med flera välkända restauranger som hyresgäster.
Publicerad den 11 Januari 2023

– Fastigheten ligger i ett fantastiskt prestigeläge som kommer att vara ännu bättre när nya Slussen står klar, säger Gustaf Grundström, VD på Green Groups dotterkoncern Green Property.

Fastighetsbolaget Green Group, genom dotterkoncernen Green Property, blev med allra största sannolikhet först i branschen med att genomföra ett förvärv 2023.

Avtalen undertecknades klockan 00:04 den 1 januari.

– Det är naturligtvis lite roligt, men det finns ju inget självändamål i det. Däremot är vi väldigt glada och stolta över förvärvet på Mälartorget i Gamla Stan, säger Gustaf Grundström.

Även säljaren är mycket nöjd med att det är just Green Group som förvärvar..

– Ja, jag är mycket trygg med att Green Group är en långsiktig ägare och att dom därmed har det allra bästa för hyresgästerna och fastigheten för ögonen. Dom har stort fastighetskunnande och dessutom hög teknisk kompetens, säger Marcus H:son Lindfors, Midasell5 AB, som är säljare.

Midas 5 ligger på Mälartorget i hjärtat av Gamla Stan och inrymmer de välkända krogarna Bishop Arms, The Flying Elk och restaurang Kagges. Tillsammans presenterar de ett stort erbjudande inom området mat och dryck, pub, gastropub, sillkafé. vinbar, cocktailservering och mat från det nya skandinaviska köket.

Restaurangerna hyr 1 186 kvadratmeter i fastigheten.

– Det är tre väldigt etablerade och trygga hyresgäster som vi ser fram emot att bygga relationer till, säger Gustaf Grundström.

Bland annat ritades gastropuben The Flying Elk av arkitekten Thomas Sandell och redan 2013 öppnade även stjärnkrogen Frantzén/Lindeberg sin bakficka i lokalerna, men flyttade senare till en annan fastighet. Nyligen fick The Flying Elk ett rejält ansiktslyft och är idag en så kallad gastropub.

– Fastigheten har en väldigt spännande historia som det ska bli roligt vara med att förvalta, avslutar Gustaf Grundström.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige