Image

Grannarna protesterar mot miljardärens planer

JURIDIK Den norrländske fastighetskungen Maths O Sundqvist vill bygga ett fritidshus på Alnö bara 25 meter från vattnet. Tjänstemän på stadsbyggnadskontoret vill ge honom dispens från strandskyddet. Men grannarna protesterar mot planerna.
Publicerad den 9 Maj 2008

Miljardären Maths O Sundqvist är grundare och majoritetsägaren i AB Skrindan, som bland annat äger Norrvidden.

Sundqvist har köpt en hästgård med tillhörande strandnära tomt på Alnö utanför Sundsvall, där han vill bygga ett fritidshus, skriver Dagbladet.

Han har ansökt om att få dispens från strandskyddet, och tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret är positiva till Sundqvists förslag – trots att två liknande dispensansökningar nyligen har avslagits.

Närmaste grannen tror att Sundqvist särbehandlas.
– Det är klart han får fördelar för att han är den han är. Han rår om många fastigheter i Sundsvall och skapar arbetstillfällen, säger han till Radio Västernorrland.

Grannarna tycker att husen hamnar alldeles för nära varandra. De tycker också att marken är värd att bevara som en "grön lunga" i området. De säger också att den utgör en viktig passage för boende och fritidsfiskare.
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden ska nu själva ta en titt på platsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige