Image

Granen och SPG bildar handelsbolag

Transaktioner Granen Fastighetsutveckling och Scandinavian Property Group köper 16 fastigheter och bildar ett nytt handelsfastighetsbolag.
Publicerad den 28 Januari 2011

Säljare är Tamar Capital Partners.

Granen Fastighetsutveckling äger ”nära nog 100 procent” i bolaget, enligt bolagets vd Carl Michael Augustsson.

Fastigheterna ligger i Stockholmsområdet samt i sydvästra Sverige och har en total uthyrningsbar area om cirka 13 700 kvadratmeter. Ica och Coop är de största hyresgästerna.

- Det är fullt uthyrt i fastigheterna, men det är kort duration på hyreskontrakten. Vår ambition är att vara en mer aktiv värd än den tidigare, säger Carl Michael Augustsson, som inte vill avslöja affärens fastighetsvärde.

- Det går vi inte ut med. Det är mellan 100 och 200 miljoner kronor.

FAKTA
Scandinavian Property Group är ett partnerägt bolag inom fastigheter som sedan grundandet 2004 har varit rådgivare i fastighetstransaktioner för drygt 30 miljarder kronor.
SPG har i dag fastigheter för cirka 3,5 miljarder kronor under egen förvaltning. Bolaget strukturerar också utvecklingsprojekt inom fastighetssegmentet. I strukturerade projekt går alltid SPG:s partners in med eget kapital. SPG har kontor i Oslo och Stockholm.
Joakim Einarson är vd.

Granen Fastighetsutveckling AB utvecklar och förvaltar inom affärsgrenarna bostäder, kommersiellt och logistik. Bolaget är verksamt i Sveriges storstadsregioner och äger i nuläget ett mindre förvaltningsbestånd samt drygt 200 000 kvadratmeter byggrätter. 1 000 bostäder kommer därmed att kunna byggas de närmaste åren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige