Image

Graflunds kräver hemförsäkring av nya hyresgäster

Bostäder Fastighetsbolaget Graflunds inför krav på nya hyresgäster att teckna en hemförsäkring. – En av de tråkigaste situationerna för oss som hyresvärd är när någon av våra hyresgäster råkar ut för en olyckshändelse och saknar hemförsäkring, säger Anders Häggström, vd på Graflunds.
Publicerad den 8 April 2011

– Vi inför nu ett krav för nya hyresgäster som skyddar dem från att hamna på bar backe om en svår olycka inträffar, säger Anders Häggström, vd på Graflunds.

Kravet innebär att alla nya hyresgäster hos Graflunds måste ha en giltig hemförsäkring. Företaget ser det nya kravet som ett komplement till de informationsinsatser man tidigare genomfört mot hyresgäster. Bland hyresgästerna finns utsatta grupper, exempelvis studenter, där många tror att föräldrarnas hemförsäkring per automatik gäller i den nya lägenheten.
– Vi vill att alla våra hyresgäster ska förstå hur viktig en hemförsäkring är, säger Anders Häggström.

– Vår fastighetsförsäkring täcker kostnader för att återställa skador på fastighet i samband med större olyckshändelser, men för att hyresgästers tillhörigheter ska kunna ersättas krävs en giltig hemförsäkring. Det är alltså hyresgästen som är vinnaren och vi driver frågan för att skydda våra hyresgäster från att hamna i trångmål, säger Anders Häggström.

För att ytterligare stödja det nya kravet har Graflunds förhandlat fram ett förmånligt avtal med försäkringsbolaget Moderna Försäkringar. Avtalet är ett alternativ för alla hyresgäster som saknar hemförsäkring.
– Vi har lyckats att förhandla fram ett avtal som är betydligt förmånligare än vad hyresgästen själv skulle få om den på egen hand tecknade hemförsäkring via bolaget. Vi kommer fortsätta informera om detta och kommer inte andas ut förrän alla våra hyresgäster har en hemförsäkring, säger Anders Häggström.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige