Image

Gotska bygger det nya landmärket i Orminge Centrum

Bygg/Arkitektur Gotska Fastighets AB har vunnit markanvisningen för att utveckla Orminge Centrums nya landmärke. Projektet ingår i den första etappen av Nacka kommuns stora planprogram för området. Ambitionen är att uppgradera till ett nytt, attraktivt stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande för boende, besökare och företag. Här spelar Gotskas nya projekt en central roll med en dynamisk blandning av butiker, lägenheter, kontor och parkering.
Publicerad den 23 Februari 2017
Gotska bygger det nya landmärket i Orminge Centrum. Bild: Kirsh+Dereka Arkitekter
Gotska bygger det nya landmärket i Orminge Centrum.

– Vi är oerhört stolta över förtroendet och ser fram emot att börja arbeta med detta fantastiskt spännande projekt, säger Anders Dahlström, vd för Gotska Fastighets AB.

Byggnaden kommer att bli ett nytt landmärke i Orminge/Nacka och en tilldragande plats med handel, restauranger, kontor, lounge och bostäder samt parkeringshus för pendlare, kunder och hyresgäster.

– Boende i området ska inte behöva åka till andra platser för att hitta god mat, spännande shoppingupplevelser eller moderna kontorsplatser. Vi kommer att välja butiker och krögare med stor omsorg, berättar Anders Dahlström.

Ambitionen är att skapa en uppseendeväckande byggnad i 16 våningar, varav det första över mark innehåller livsmedelshandel, restauranger, caféer och övriga butiker. I våningsplanen ovanför byggs attraktiva lägenheter och kontor med utsikt från glasade balkonger. Här finns möjligheter till odling och gröna rum mitt i stadsdelens centrum.

Projektet innebär att Orminge Centrum får en helt ny, levande stadsgata med bostäder, handel och företag. I följande etapper av Nacka kommuns planprogram finns även förberedelser för en tunnelbanestation intill.

Arkitektbyrå är Kirsh+Dereka Arkitekter

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige