Image

Götenehus påbörjar upprustning i Uddevalla

Bygg/Arkitektur Nu inleder Götenehus första etappen av Kvarteret Åbergs efterlängtade upprustning i Uddevalla. Tomrummet mot Norra Hamngatan ska täppas igen. Lägenheterna förväntas stå klara för inflyttning i slutet av 2017.
Publicerad den 12 April 2016

Nu inleder Götenehus sitt efterlängtade byggprojekt i centrala Uddevalla. Kvarteret Åberg blir komplett i två etapper. I första etappen färdigställs 17 lägenheter i ett nytt hus med sju plan på Norra Hamngatan. Storleken på bostadsrätterna kommer att variera mellan 2:or, 3:or och 4:or och från Götenehus har man redan fått indikationer om att lägenheterna kommer att locka många spekulanter.

– Naturligtvis förväntar vi oss ett stort intresse när vi bygger så här centralt. Det är inte varje dag det produceras nya lägenheter mitt i centrum. Vi har redan fått in drygt 120 intresseanmälningar, vilket betraktas som riktigt bra i Uddevalla, säger Jonas Friis-Liby, Projektutvecklare på Götenehus.

Projektets arkitekt Micael Ekberg har lagt stor vikt vid den befintliga omgivningen när han utformat Kvarteret Åberg. Avsikten har varit att skapa något som knyter samman fastigheterna som redan finns på plats. Han beskriver själv huset mot Norra Hamngatan som ett gediget och snyggt hus som smälter in i stadsbilden.

– Det är ett otroligt fint läge. Öppet och luftigt med utsikt mot både vatten och grönska. Alla lägenheter har fått balkong i söderläge mot Bäveån och vindslägenheterna har fått takterrasser med en häftig överblick över staden, säger Micael Ekberg.

Götenehus förknippas kanske främst med produktion av villor och småhus men har sedan flera år byggt flerfamiljshus i egen regi och på uppdrag av bygg- och fastighetsbolag.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige