Image
Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag har avtalat med JM om utveckling av kvarteret Glädjen i Sigtuna Stadsängar
Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag har avtalat med JM om utveckling av kvarteret Glädjen i Sigtuna Stadsängar Bild: Istock

Glädjande utveckling av Sigtuna Stadsängar

Bygg/Arkitektur Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag har avtalat med JM om utveckling av kvarteret Glädjen i Sigtuna Stadsängar om ungefär 6 000 kvm BTA. Hållbarhet är ett viktigt ledord för JM redan vid ritbordet och vidare genom hela byggprocessen, och bolaget Svanenmärker sedan 2018 hela sin bostadsproduktion.
Publicerad den 13 September 2022

JMs kvarter kommer att präglas av vackra övergångar och fina detaljer med utvalda "ton i ton"-kulörer på fasader, samt på puts och fönsteromfattningar, där omsorg läggs på de markerade entrépartierna. Kvarteret utformas med inspiration från klassisk arkitektur och Sigtunas äldre stadskärna.

– Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen. Att det dessutom är flera olika utvecklare adderar till den variationen. Det innebär också att vi i stadsdelen kan erbjuda ett antal olika boendeformer vilket jag är övertygad om bidrar till en attraktiv, spännande och konkurrenskraftig stadsdel säger Kim Hultén,

Byggstart beräknas till 2024 och första inflyttning till 2025.

– JM är glada att vara tillbaka i Sigtuna kommun. Sigtuna stadsängar är en stadsdel med höga hållbarhetsambitioner och varierat bostadsutbud där JM bidrar med bådadera, säger Per Johansson, Regionchef, JM Region Öst.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige