Image
Galleria Boulevard.
Galleria Boulevard. Bild: Steen & Ström.

Gina Tricot och Espresso House till Galleria Boulevard

Uthyrning Galleria Boulevard, Steen & Ströms cityprojekt i Kristianstad, börjar fyllas med butiker. Flera tunga ankarhyresgäster är med i satsningen sedan tidigare såsom Stadium, Clas Ohlson, Coop och Systembolaget. Nu kompletteras butiksutbudet med bland annat Gina Tricot, Espresso House, Panduro Hobby, Cassels och Zizzi och ytterligare en rad andra aktörer är på väg in.
Publicerad den 15 Februari 2013
Annons
Image
Galleria Boulevard. Bild: Steen & Ström.
Galleria Boulevard.

Gina Tricot och Espresso House är två nya hyresgäster i Steen & Ströms Galleria Boulevard i Kristianstads stadskärna.
- Vi har sedan starten av kedjan letat efter en riktigt bra lokal i Kristianstad. Med Gallerians tillkomst får vi möjlighet att öppna en stor ny konceptbutik på 600 kvm. Vi ska se till att den blir en av kedjans bästa. Galleria Boulevard kommer att bli väldigt bra för handeln i staden, säger Jörgen Appelqvist, grundare och ägare till Gina Tricot.

Galleria Boulevard är strategiskt belägen nära den nya stora bussknutpunkten, har rejält med p-platser i huset och har genom sitt cityläge en omedelbar närhet till resten av stadens utbud.

- Vi vet att Kristianstadborna vill ha butiker som inte funnits i Kristianstad tidigare och därför är det extra glädjande att nu kunna presentera flertalet, för staden, nya koncept. Högst på Kristianstad-bornas önskelista stod just Gina Tricot och Espresso House, säger Jeanette Sällström, Leasing Manager hos Steen & Ström.

Gallerian kommer stå helt klar i oktober 2014 då merparten av de 70 butikerna flyttar in, däribland Espresso House som också är ett efterlängtat koncept. Coffee Shops utformade som människors nya vardagsrum är en trend som fortsätter breda ut sig, något som Espresso House tidigt upptäckte. Med sina drygt 120 enheter är det Sveriges största och snabbast växande coffee shop-kedja.

- Vi umgås mer och mer utanför hemmet och eftersom Gallerian anammat ambitionen att utvecklas till Kristianstadbornas givna mötesplats så passar etableringen oss som handen i handsken, säger Magnus Carlsson, etableringschef hos Espresso House.

Gallerians första etapp som öppnar i oktober i år innehåller ett parkeringshus med 1100 platser och nya fräscha lokaler för cirka 10 butiker däribland Zizzi som kommer drivas av den lokala handlaren Annelie Svensson som idag framgångsrikt driver dammodebutiken 62kvadrat i Domushuset.

Projekt Kristianstad Nya Galleria omfattar totalt cirka 86 000 kvadratmeter och kommer med sina cirka 28 000 kvadratmeter handel att innehålla ungefär 70 butiker. Förutom handel omfattar projektet drygt 1 100 parkerings-platser. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Företaget minskade risken för arbetsplatsolyckor tack vare nudging

Bygg/Arkitektur Med enkla medel och en knuff i rätt riktning har Wästbygg lyckats ändra attityden kring säkerhet ute på byggena. Nu heter det "aj!" och "oj!" när man lämnar in ett tillbud, något som fått rapporteringen att öka med 87 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY