Image

Gert Wingårdh formger årets rosa band

SVERIGE Cancerfondens rosa band formges i år av prisbelönte arkitekten Gert Wingårdh. På årets rosa band står orden "ska bara" tryckta i punktskrift, vilket uppmanar kvinnor att undersöka sina bröst istället för att skjuta upp det. Genom att köpa rosa bandet stödjer män och kvinnor Cancerfondens kamp mot bröstcancer.
Publicerad den 25 Augusti 2009

- Gert Wingårdh är en spännande och färgstark arkitekt och formgivare. Vi är stolta och glada att han har formgivit årets rosa band. Hans design stämmer också väl överens med kampanjens syfte, säger Ursula Tengelin, generalsekreterare på Cancerfonden.

På 2009 års rosa band står orden \″ska bara\″ skrivna i punktskrift. Orden uttrycker det obehag många kvinnor kan känna inför bröstcancerfrågan och de ursäkter man kan hitta på för att slippa undersöka sina bröst.

- Att undersöka brösten är som att läsa med fingrarna, därav punktskriften. Jag hoppas att bandet kan fungera som en påminnelse om att undersöka sina bröst och gå på mammografi när man blir kallad. På så sätt kan ännu fler upptäcka och överleva bröstcancer, säger Gert Wingårdh.

Det rosa bandet är en internationell symbol och säljs till förmån för kampen mot bröstcancer. Cancerfonden har valt att ge bandet en ny form varje år med hjälp av kända svenska formgivare. Tidigare år har bandet designats av Carin Rodebjer, Lars Wallin och Ingegerd Råman.

Gert Wingårdh är arkitekt, utbildad vid Chalmers och har egen verksamhet sedan 1977. Han har bland annat ritat Sign Hotel i Stockholm, Arlanda flygledartorn, Universeum i Göteborg, köpcentrumet K5 i Vällingby och House of Sweden i Washington. Han arbetar just nu med Victoria Tower i Kista. Inte mindre än fem gånger har han vunnit Sveriges finaste arkitekturpris, Kasper Salin-priset. Gert har även ritat Malmö Arena, där Rosa Bandet-galan kommer att hållas den 29 oktober i år.

Det rosa bandet säljs exklusivt under Tjejmilen i Stockholm den 28–30 augusti. Bandet kan sedan köpas mellan 1 och 31 oktober på bland annat Apoteket, Lindex, ICA och Pressbyrån.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige